Elővigyázatosnak kell lennünk a citrusfélék héjával
Az ünnepi időszak közeledtével egyre többen kezdenek majd nagy sütés-főzésbe otthon, ám nagyon fontos, hogy mielőtt citromhéjat reszelnénk kedvenc süteményünkbe, győződjünk meg arról, hogy az biztosan alkalmas-e arra, hogy a család elfogyassza.
Zöldnek lenni jó!
A Hungast csoport a környezettudatosság jegyében három teljesen elektromos meghajtású autóval bővítette flottáját.
A levendula lett az év gyógynövénye
Bár első sorban gyógyászati célra termesztik, egyre több élelmiszerben is találhatunk levendulát, amelynek nem csak a gyógyhatása, hanem az ízvilága is egyre ismertebb, és kedveltebb egész Európában.
Kutatás indult a gluténérzékenyek étrendjének felmérésére
Sok gluténérzékeny diétába beilleszthető gabonaféle tartalmazhat olyan méreganyagokat, amelyek különböző betegségtípusok kialakulásához vezethetnek, ezért a Kaposvári Egyetem egy átfogó tudományos kutatásban keresi a választ arra, hogy vajon mennyire biztonságos a gluténmentes étrend az általánoshoz viszonyítva.
Útmutató a diétás étkeztetéshez
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet egy közel ötven oldalas kiadvánnyal igyekszik segíteni a diétás étrendet igénylők helyzetének megértését az érintettek számára, valamint mankót nyújtani az étkeztetést végzőknek a megfelelő szolgáltatáshoz.
Tanév közben is igényelhetők a gyermekétkeztetési támogatások
Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára elmondta, továbbra is az év bármely napján, határidő nélkül igényelhető az ingyenes, vagy kedvezményes gyermekétkeztetés.